Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от риба тон, бадеми и сушени домати

Пастет от риба тон, бадеми и сушени домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пастет от риба тон, бадеми и сушени домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Домашен пастет, който съчетава в себе си букет от вкусове - риба тон, сушени домати и бадеми"

Необходими Продукти

  • риба тон - 150 г от консерва
  • сушени домати - 150 г хидратирани и мариновани в зехтин
  • бадеми - 40 г сурови, белени (може и филирани бадеми)
  • магданоз - 2 стръка
  • оцет - 10 г
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • препечени филийки - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете рибата тон, като поставите цедката в купичка, за да запазите мазнината. Ако ползвате консерва без мазнина, тогава ще трябва допълнително да си добавите такава в последствие. Тя може да е зехтин, олио или от мазнината на сушените домати.

Отцедете добре и сушените домати и ги сложете заедно с рибата, бадемите и магданоза в блендер. Заделете малко от тях за украса накрая.

Пуснете да се смелят на високи обороти за 20 секунди.

Добавете 30 г от мазнината, оцета, сол и черен пипер и отново пуснете уреда, за да смели рибният пастет на още по фин.

Намажете препечените филийки с този разкошен рибен пастет от риба тон, бадеми и сушени домати и всяка украсете с лентичка сушен домат и малко магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: