Начин на приготвяне
Отцедете рибата тон, като поставите цедката в купичка, за да запазите мазнината. Ако ползвате консерва без мазнина, тогава ще трябва допълнително да си добавите такава в последствие. Тя може да е зехтин, олио или от мазнината на сушените домати.
Отцедете добре и сушените домати и ги сложете заедно с рибата, бадемите и магданоза в блендер. Заделете малко от тях за украса накрая.
Пуснете да се смелят на високи обороти за 20 секунди.
Добавете 30 г от мазнината, оцета, сол и черен пипер и отново пуснете уреда, за да смели рибният пастет на още по фин.
Намажете препечените филийки с този разкошен рибен пастет от риба тон, бадеми и сушени домати и всяка украсете с лентичка сушен домат и малко магданоз.
Добър апетит!