Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Блат за торта»Добуш платка от рецептурника

Добуш платка от рецептурника

Добуш платка от рецептурника2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Добуш тортен блат, който може да стане основа за вашата вкусна домашна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1.5 кг
  • брашно - 1.5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази Добуш платка от рецептурника разделете яйцата жълтъци от белтъци в два съда.

Към жълтъците добавете 1/4 от захарта и разбийте до пълното стопяване на захарта.

Белтъците се разбиват на пяна, като в процеса на разбиване захарта се добавя на няколко пъти.

Двете смеси се смесват с леки въртеливи движения, като се добавя по малко от пресятото брашно до пълното усвояване.

Печете тортения блат в тавичка, застлана с хартия за печене, на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: