Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба на тиган с печени картофки

Риба на тиган с печени картофки

Риба на тиган с печени картофки
Снимка: Бисерка Йосифова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 бр. цяла, по избор
  • картофи - 12 бр.
  • краве масло - 50 г разтопено
  • пармезан - 3 с.л.
  • чесън - на гранули
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата поръсих с черен пипер и сол и приготвих на сух тиган.

12 средно големи картофа (формата за мъфини е с 12 гнезда) нарязвам на тънко (на рендето).

В купа ги овкусявам с 50 г разтопено масло, 3 с.л. пармезан, чесън на гранули, сол, черен пипер и мащерка.

Разбърквам ги добре, нареждам във формичките и пека на 180 градуса около 45 минути.

Рибата на тиган с печени картофки е много ефектно ястие, подходящо и за Никулден, и за всеки един следващ ден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: