Начин на приготвяне
Почистете ябълките и тиквата и ги настържете поотделно с помощта на ренде.
Задушете тиквата с маслото и захарта до омекване.
Прибавете и ябълките. Разбъркайте и гответе още 3-4 минути. Свалете съда от огъня.
Добавете ситно нарязаните орехови ядки, настърганата лимонова кора и канелата.
Охладете плънката.
Разделете корите две по две.
Сложете по дължина на корите от плънката - от край до край.
Навийте на руло, а след това завийте на охлювче.
Наредете ги щруделчета в намазнена тава.
Изпечете в загрята фурна до розов загар.
Охладете.
Поръсете ги с топъл захарен сироп, направен по ваше желание и вкус /може 1:1 съотношение на захар и вода/.
Преди поднасяне поръсете витите домашни щруделчета с пудра захар.
Да ви е сладко!