Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Дъбнишка баница

Дъбнишка баница

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Дъбнишка баница
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
10/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • мая - 15 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • растително масло - 100 мл
  • брашно - 400 г
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Изсипва се в купа и с яйцето и солта се замесва меко тесто. Разделя се на 5 еднакви части.

Всяка се намазва с олио и се поставят една върху друга. Последната не се маже. Така наредени се разточват на голяма тънка кора. Намазва се с олио и се разрязва на три части.

В единия край се поставя от плънката и се навиват на руло. Трите рула се режат на парчета и се нареждат в тава подмазана с олио.

Остава се да втаса вкусната баница на топло. Полива се с останалото олио.

Дъбнишката баница се пече на 220 до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: