Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре и се обелват. Настъргват се на едро и се слагат в купа, за да се отцедят.
Взима се в шепа настъргани тиквички и се изискват от водата. Слагат се в друга купа, в която ще се бърка.
Морковите се измиват много добре и се обелват. Настъргват се на ситно и се прибавят към тиквичките.
Яйцата се разбъркват с вилица и се прибавят към сместа. Сместа се разбърква много добре.
Сиренето се натрошава на ситно. Кашкавалът се настъргва на ренде.
В сместа се прибавя сиренето, кашкавалът, нарязаните на дребно пресен лук, чесън и моркови, както и червен пипер, черен пипер, сол и мента.
Разбърква се много добре. Постепенно се прибавя брашното.
Сместа се меси до получаване на хомогенна смес.
В сгорещено олио се изсипва с лъжица от сместа. Кюфтетата се пържат до златисто от двете страни.
Зеленчуковите кюфтета се сервират със сос от кисело мляко, пресен чесън и сол.
Кюфтетата от тиквички по турски са готови.