Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Домашна торта с маскарпоне и малиново желе

Домашна торта с маскарпоне и малиново желе

Домашна торта с маскарпоне и малиново желе3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
62 мин.
Порции
8
"Лека домашна доста с маскарпоне и малиново желе - чудна изненада за близки и гости"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 8 бр.
  • оцет - 2 капки ябълков
  • брашно - 8 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • бурбонска ванилия - 1/4 ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 300 г
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • конфитюр от малини - 1 бурканче
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците на сняг с оцета. Оставяме ги настрани.

Разбиваме жълтъците и захарта до пухкав крем. Добавяме разбитите белтъци и смесваме на ръка.

Пресяваме брашното на порции в сместа, като постоянно бъркаме. Накрая добавяме бурбонската ванилия, бакпулвера и лимоновия сок. Смесваме до хомогенност.

Разпределяме сместа в две еднакви тавички, които сме покрили с хартия за печене /ако не разполагате с две еднакви, изпечете два блата един след друг/.

Печем блатовете на 200 градуса 12 минути. Оставяме ги да се охладят и премахваме хартията.

Разбиваме сметаната. Смесваме маскарпонето с пудрата захар и ванилията и добавяме към сметаната. Разбиваме за кратко.

Поставяме единия блат на основа. Върху него сипваме с лъжичка на различни места 1/2 от малиновия конфитюр. Отгоре сипваме около 1/3 от крема и разнасяме. Поставяме втория блат. Намазваме с половината от останалия крем.

Смесваме желатина с водата, оставяме го да набъбне и го загряваме за кратко. Сипваме го при останалия малинов конфитюр, разбъркваме и го изсипваме внимателно в средата на сметановата торта. Около желето украсяваме с останалия крем, като шприцоваме розички.

Прибираме тортата с маскарпоне и малиново желе за 5-6 часа в хладилника да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: