Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Жадната монахиня с крем маскарпоне

Жадната монахиня с крем маскарпоне

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6431696260
Жадната монахиня с крем маскарпоне
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 2
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Осъвременяваме сладкиша Жадната монахиня, добавяйки крем маскарпоне"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • за заливката
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • за крем маскарпоне
  • маскарпоне - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти за жадната монахиня и ги разбиваме. Трябва да получим кексова смес.

Сместа се сипва в намазнена с олио и поръсена с брашно тава. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Когато блатът е готов, с молив правите дупки в него. Заливката приготвяте, като смесите водата със захарта, какаото и маслото. Смесвате всичко и слагате на котлона докато заври и захарта се разтопи.

След като заливката е готова, заливате блата с нея и оставяте да попие. През това време се подготвя кремът.

Разделяте жълтъците от белтъците. Разбивате белтъците на твърд сняг, като може да прибавите малко сол за по-лесното им стягане. Жълтъците се разбиват със захарта докато се получи гъст побелял крем.

Двете смеси внимателно съберете заедно докато бъркате леко с дървена лъжица. Малко по малко се добавя и маскарпонето докато не спирате да бъркате. Накрая сложете и рома.

Слагате готовия крем маскарпоне в сладкарски пош и украсявате сиропирания сладкиш.

Жадната монахиня с крем маскарпоне е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: