Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и жълтъците със захарта до пухкав крем.
Прибавете смлените орехи и предварително смесените пресято брашно и бакпулвера.
Разбъркайте сместа и я сипете в правоъгълна тавичка, печете до суха клечка в предварително нагрята на 180 °C фурна.
Сварете сиропа, като смесите всички продукти и варите до завиране.
Изстиналия орехов сладкиш надупчете на много места с помощта на дървено шишче и залейте с топлия сироп.
Пригответе си крема за любимия сиропиран сладкиш, за целта разбийте белтъците на гъст и пухкав крем.
Карамелизирайте захарта и при непрекъснато бъркане и на тънка струя, прибавете карамела към разбитите белтъци.
С получения крем декорирайте нарязания на квадрати сладкиш Жадната Монахиня.