Начин на приготвяне
В купата на миксера се разбива с телената бъркалка, която е за разбиване на белтъци, маслото, крема сиренето и захарта до пухкав крем. Прибавя се царевичният сироп/глюкозата, ванилията, бадемовата есенция, яйцето и се разбиват, така че всичко да се смеси добре.
Прибавя се брашното, бакпулверът, содата и солта и се разбива с К-а образната бъркалка. Полученото тесто се дели на три равни части. Едната част остава бяла, тя се завива във фолио и се оставя в хладилник.
Друга част от тестото се връща в купата на миксера и се прибавя желан цвят, разбива се до уеднаквяване на цвета. Изважда се, завива се във фолио и се оставя в хладилник. По този начин се прибавя и третия цвят към останалото тесто. Оставят се в хладилник за около 1 час.
Първо се разточва бялото тесто на правоъгълник около 3 мм. Изравнява се отстрани.
Разточва се и червеното тесто, изравнява се и се поставя върху бялото тесто, следва последното парче тесто, което се поставя върху червеното тесто.
Отстрани се изравняват с нож на правилен правоъгълник. Остатъците от разноцветното тесто могат да се съберат на топка и да се оформи плоска бисквитка, все пак тестото е силно маслено и не би трябвало да се хвърли.
Така оформеното тесто се прехвърля върху голям лист свежо фолио и се навива на стегнато руло по дължина с широчина около 5 мм. Завива се като бонбон и се оставя за кратко в хладилник, около 30 минути.
Охладеното тесто се реже на шайби около 1 пръст дебелина. Оформените шайби се потопяват (само страниците) в цветна поръска.
Подреждат се с малко разстояние в тава, покрита с хартия за печене.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 8-10 минути, не ги препичайте.
Изваждат се бисквитките, охлаждат се в самата тава, крехки са докато са горещи и може да се разпаднат.
Коледните шарени бисквити са готови.