Начин на приготвяне
Най-напред в дълбока купа се смесват сухите съставки за бисквитите - брашното (първоначално слагате половината брашно, впоследствие добавяте останалото), бакпулвер, содата, джинджифил и канелата. Обърква се добре.
В друга купа се смесват яйцата и кафявата захар. Разбиват се добре, след това към тях се добавят разтопеното масло и медът, който е разбъркан с маслото предварително.
Отново разбърквате добре. След това течните съставки постепенно се добавяте към сухите и замесвате стегнато тесто за джинджифилови бисквити, което не бива да лепне.
След което с помощта на точилка го разточвате и с коледни форми изрязвате сладките. Пекат се на 180 градуса за 7-10 мин леко да се позлатят.
Накрая коледните сладки се мажат със смес от белтък, пудра захар и боя по избор.
Зарадвайте и вие близките си с Коледни бисквити с джинджифил!