Начин на приготвяне
Свинската мас трябва да е със стайна температура. Изсипва се в дълбока купа. Към свинската мас се прибавя и пудрата захар. Разбива се с миксер на висока скорост. Сместа трябва да побелее. Прибавя се и кристалната захар. Отново се разбива с миксер на висока скорост.
След това се прибавят яйцата и ванилията. Брашното се пресява. Прибавя се постепенно брашното. Бърка се с лъжица непрекъснато. Когато стане трудно да се бърка с лъжица, тестото се изсипва върху набрашнен плот и се доизмесва. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се разточва на тънка кора и от него се изрязват подходящи формички сладки. След като сме ги изрязали, се прехвърлят в тава, застлана с хартия за пече.
Пекат се на предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се за около 5 - 7 минути. Когато се зачервят леко, се вадят от фурната. Готовите сладки се оставят да изстинат. След като са напълно изстинали, се украсяват с фондана по желание.