Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Шарени Коледни сладки

Шарени Коледни сладки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Шарени Коледни сладки
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
50
"Празнични изненади с фондан - само за майсторите в кухнята"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 1 кг
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас трябва да е със стайна температура. Изсипва се в дълбока купа. Към свинската мас се прибавя и пудрата захар. Разбива се с миксер на висока скорост. Сместа трябва да побелее. Прибавя се и кристалната захар. Отново се разбива с миксер на висока скорост.

След това се прибавят яйцата и ванилията. Брашното се пресява. Прибавя се постепенно брашното. Бърка се с лъжица непрекъснато. Когато стане трудно да се бърка с лъжица, тестото се изсипва върху набрашнен плот и се доизмесва. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се разточва на тънка кора и от него се изрязват подходящи формички сладки. След като сме ги изрязали, се прехвърлят в тава, застлана с хартия за пече.

Пекат се на предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се за около 5 - 7 минути. Когато се зачервят леко, се вадят от фурната. Готовите сладки се оставят да изстинат. След като са напълно изстинали, се украсяват с фондана по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: