Начин на приготвяне
В дълбока купа разбърквате с лъжица захарта и киселото мляко до хомогенна смес. Не е нужно да ползвате миксер. Затова този сладкиш е много лесен.
Към млякото и захарта добавяте олиото на тънка струйка, като бъркате непрекъснато, до пълното му поемане от сместа.
Добавяте брашното, содата, какаото и канелата и пак разбърквате до хомогенна смес без бучки.
Накрая добавяте смлените орехи и отново разбърквате добре.
Изсипвате сместа в кръгла форма за торта, намазана с малко олио и посипана леко с брашно.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.
След като извадите шоколадовия сладкиш от фурната и го изчакате леко да се охлади, махате ринга от формата и намазвате с течен шоколад на равномерен слой от всички страни.
Накрая може да добавите украса по ваш вкус - захарни звездички, пръчици, орехи или горски плодове.
Най-лесният коледен сладкиш е готов.
Коментари