Пуешко филе с гъби

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пуешко филе с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Двойна порция искаме от това пуешко филе с гъбки"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер
  • масло
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото филе почистваме и срязваме на 2 по дължина.

Смесваме лимоновия сок, течния мед, счуканите скилидки чесън, солта и черния пипер.

Разбъркваме добре и заливаме филетата. Оставяме ги на хладно за час. В нагорещен тиган си запичаме филетата (може и в тава).

След това в тиган си слагаме масло и щом се разтопи прибавяме гъбите. Подправяме с черен пипер и готвим за 6-7 минути. Филетата поставяме в чиния и заливаме с гъбения сос.

Поднасяме с прясна салата и поръсен пресен магданоз.

Пуешкото филе с гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: