Начин на приготвяне
Чушките се почистват от дръжките и семките и се измиват.
Бобът и царевицата се отцеждат от сока.
Лукът се почиства и нарязва на ситно.
Пушеното месо се нарязва на кубченца.
Доматът се измива и нарязва на кубчета.
В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът, за да се запържи. Добавят се доматите и щипка захар. Добавят се царевицата и бобът. Добавя се пушеното.
Всичко се задушава и овкусява със сол.
След като сместа за бурито е готова, чушките се пълнят с нея.
В тава се сипва оризът. Овкусява се със сол, черен пипер и къри. Разбърква се. Добавя се 1 литър вода. Чушките се нареждат отгоре.
Когато се запекат от едната страна, се обръщат и от другата страна.
Бурито пълнените чушки се сервират с ориза за гарнитура.