Начин на приготвяне
Обелете лука и моркова. Лука наситнете, а моркова настържете.
В малка касерола задушете в малко олио. Добавете ориза, запържете леко и добавете три чаши вода. Овкусете със сол и черен пипер.
Гответе до готовност.
Обелете авокадото, махнете костилката, издълбайте го с лъжица в чиния и след това го намачкайте с вилица.
Овкусете го с малко сол и сока от половината лайм.
Извадете доматите от консерва в купа и ги овкусете със сол, малко олио и добавете половината наситнен зелен лук.
В чиния поставете бурито питка, поставете 1 супена лъжица ориз, разстелете хубаво. Отгоре поставете авокадото, след това от доматената салца. Завършете с червения боб.
Отгоре поръсете с наситнен магданоз и останалия зелен лук.
Другата част от лайма изтискайте върху плънката и прегънете питката от двете страни, за да се получи руло.
Отстрани може да поръсите още магданоз и зелен лук.
Така процедирайте и с другото бурито.
Да ви е сладко с тези мексиканско бурито с ориз и авокадо!