Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Брауни крем с шоколадова заливка

Брауни крем с шоколадова заливка

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Брауни крем с шоколадова заливка
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Фин крем, хрупкави ядки и свежи горски плодове - истинска идилия"

Необходими Продукти

  • За крема
  • нахут - 220 г 1 консерва отцеден сварен
  • какао - 40 г
  • фурми - около 250 г, зависи колко сладко обичате
  • растително мляко - 130 мл по избор
  • За заливката
  • кокосово масло - 35 г
  • агаве - 40 г
  • какао - 15 г
  • ядки - 30 г печени по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

**Няма го на снимките, но няколко малини и боровинки, поръсени отгоре, правят всичко много свежо!

Блендирайте всички съставки за крема до получаване на гладка хомогенна шоколадова смес.

Ако е необходимо, добавете още мляко, така че да постигнете желаната консистенция на крема, по-гъст или по-течен.

Разпределете в чаши и оставете на страна.

Заливката се приготвя, като смесите разтопеното кокосово масло заедно с какаото и сиропа от агаве.

Заливате брауни крема и поръсвате с натрошените ядки + горските плодове по желание.

Приберете шоколадовия крем в хладилник за половин-един час, за да се втвърди заливката, и след това вземете една лъжичка и просто се насладете на хрупкавия шоколад и хрупкавите ядки, кадифения крем и свежите горски плодове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: