Начин на приготвяне
В подходящ дълбок съд загряваме на слаб огън маслото, млякото и водата. Овкусяваме с подправките и започваме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Когато млякото заври, го отдръпваме от котлона и на тънка струя прибавяме брашното, като продължаваме да бъркаме.
Оставяме сместа да поизстине, след което прибавяме разбитите предварително яйца и бакпулвера. Разбъркваме всичко още веднъж много добре и от полученото тесто с помощта на пош шприцоваме еклерчета върху тава, покрита с хартия за печене.
Печем в умерена фурна, докато еклерчетата придобият златист оттенък. След това ги охлаждаме добре и ги пълним с шприц с крем от разбити заедно прясно мляко, маскарпоне и ванилова захар. Приберете напълнените еклерчета за 3 часа в хладилника.
Преди да ги извадите, пригответе заливката за тях, като загреете масло на слаб огън и прибавите начупения шоколад. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Оставете я да поизстине малко и с нея полейте еклерчетата. Поръсете с кокосови стърготини и върнете на хладно или поднесете.