Начин на приготвяне
В подходящ съд начупете шоколада на парчета, добавете маслото и разтопете на водна баня.
Разбъркайте до пълното разтопяване и смесване на еднородна гладка смес.
Нарежете орехите на едри парчета, а яйцата разбийте заедно със захарна на пяна. Брашното и натуралното какао се пресява с бакпулвера.
Всички продукти се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре. Готовата смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма и се заглажда.
Шоколадовото брауни се пече около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
За крема: разтопете черния шоколад на водна баня, добавете сметаната, разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
Крема оставете в хладилника за минимум 2 часа да престои. След това разбийте с миксер на висока степен до получаване на пухкав крем и залейте изстиналата шоколадова торта.
Поставете тортата в хладилник за няколко часа.
Шоколадовата брауни торта е готова.