Начин на приготвяне
Почистете и измийте дробчетата, оставете ги да се прецедят добре и ги подсушете.
Смесете брашното със сол и черен пипер на вкус, оваляйте много добре дробчетата едно по едно. Оставете ги за кратко, да поемат брашното, като през това време в тиган с дебело дъно нагрейте повечко олио.
Изпържете дробчетата от всички страни, без да ги препържвате, за да си останат сочни. Извадете готовите дробчета и ги подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.
През това време почистете и нарежете зеленчука на дълги и тънки ивици.
В тиган нагрейте олиото, прибавете лука и чесъна и запържете за кратко до лека промяна на цвета. Добавете ивиците моркови и разбъркайте.
Прибавете ивиците чушки и разбъркайте, зеленчуците трябва да останат хрупкави, не меки. Налейте лимоновия сок, поръсете с кориандър и разбъркайте. Накрая прибавете захарта, разбъркайте и след минута свалете зеленчуците от котлона.
В тава с капак поставете пържените дробчета а върху тях разпределете зеленчука, приготвен по корейски.
Поръсете с шарена сол на вкус и захлупете с капака, за да се задушат и поемат подправките.
Сервирайте пържени дробчета със зеленчуци по корейски топли, като при сервиране можете да ги поръсите с настърган кашкавал.