Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържени дробчета със зеленчуци по корейски

Пържени дробчета със зеленчуци по корейски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пържени дробчета със зеленчуци по корейски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • за зеленчуците
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лимон - 0, 5 бр. сока
  • кориандър - ¼ ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л. за пържене
  • шарена сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте дробчетата, оставете ги да се прецедят добре и ги подсушете.

Смесете брашното със сол и черен пипер на вкус, оваляйте много добре дробчетата едно по едно. Оставете ги за кратко, да поемат брашното, като през това време в тиган с дебело дъно нагрейте повечко олио.

Изпържете дробчетата от всички страни, без да ги препържвате, за да си останат сочни. Извадете готовите дробчета и ги подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.

През това време почистете и нарежете зеленчука на дълги и тънки ивици.

В тиган нагрейте олиото, прибавете лука и чесъна и запържете за кратко до лека промяна на цвета. Добавете ивиците моркови и разбъркайте.

Прибавете ивиците чушки и разбъркайте, зеленчуците трябва да останат хрупкави, не меки. Налейте лимоновия сок, поръсете с кориандър и разбъркайте. Накрая прибавете захарта, разбъркайте и след минута свалете зеленчуците от котлона.

В тава с капак поставете пържените дробчета а върху тях разпределете зеленчука, приготвен по корейски.

Поръсете с шарена сол на вкус и захлупете с капака, за да се задушат и поемат подправките.

Сервирайте пържени дробчета със зеленчуци по корейски топли, като при сервиране можете да ги поръсите с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: