Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното с канелата и бакпулвера в суха купа. Смесете ги с портокаловата кора и пудрата захар. Към сухите съставки прибавете смляната тиква, маслото и сока от портокал.
Внимателно замесете меко тесто и имайте предвид, че трудно се оформя само с пръсти, така че си помагайте с бъркалка. Накрая трябва да получите тесто, което е по-гъсто от обикновеното кексово тесто. Ако е необходимо, може да прибавите още малко портокалов сок или брашно, за да постигнете необходимата консистенция.
С помощта на лъжица гребвайте от тестото и слагайте на купчинка върху тава с хартия за печене. Внимателно разстелете купчинката, за да се получи тънка бисквитка и да придобие характерната кръгла формичка.
Оставяйте разстояние между бисквитките. От посоченото количеството смес ще ви излязат 2 тави сладки - имайте го предвид.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или до получаването на хубав златист цвят.
Оставете готовите бисквитки да изстинат.
Междувременно разтопете шоколада на водна баня. Разредете го с малко вода, за да стане леко рядък, не бива да е твърде гъст.
Вече изстиналите тиквени сладки се потапят до половината в топлия шоколад, след което внимателно се слагат в тавата с хартия за печене. Щом и шоколадът се втвърди, сладките са готови за поднасяне.
Тиквените сладки с шоколадова половинка са страхотни!