Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Тиквени сладки с шоколадова заливка

Тиквени сладки с шоколадова заливка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Тиквени сладки с шоколадова заливка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Любима рецепта за тиквени сладки - имат си и шоколадова заливка, така че нямате извинение да не ги опитате още днес"

Необходими Продукти

  • тиква - 80 г сурова (смляна)
  • масло - 50 г много меко или разтопено
  • брашно - 100 грама
  • пудра захар - 90 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • шоколад - 150 г за разтопяване (50% съдържание на какао)
  • канела - 1/4 ч.л.
  • портокалова кора - 1 с.л. фино настъргана (само оранжевата част)
  • портокалов сок - от половин малък портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното с канелата и бакпулвера в суха купа. Смесете ги с портокаловата кора и пудрата захар. Към сухите съставки прибавете смляната тиква, маслото и сока от портокал.

Внимателно замесете меко тесто и имайте предвид, че трудно се оформя само с пръсти, така че си помагайте с бъркалка. Накрая трябва да получите тесто, което е по-гъсто от обикновеното кексово тесто. Ако е необходимо, може да прибавите още малко портокалов сок или брашно, за да постигнете необходимата консистенция.

С помощта на лъжица гребвайте от тестото и слагайте на купчинка върху тава с хартия за печене. Внимателно разстелете купчинката, за да се получи тънка бисквитка и да придобие характерната кръгла формичка.

Оставяйте разстояние между бисквитките. От посоченото количеството смес ще ви излязат 2 тави сладки - имайте го предвид.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или до получаването на хубав златист цвят.

Оставете готовите бисквитки да изстинат.

Междувременно разтопете шоколада на водна баня. Разредете го с малко вода, за да стане леко рядък, не бива да е твърде гъст.

Вече изстиналите тиквени сладки се потапят до половината в топлия шоколад, след което внимателно се слагат в тавата с хартия за печене. Щом и шоколадът се втвърди, сладките са готови за поднасяне.

Тиквените сладки с шоколадова половинка са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: