Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирани пилешки маншони на фурна

Панирани пилешки маншони на фурна

Панирани пилешки маншони на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Времето винаги е подходящо за чаша бира с приятели, особено като ще си бодват от панираните пилешки маншони"

Необходими Продукти

  • пилешки маншони - 1 кг
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • чесън - на прах
  • майонеза - 200 г
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките маншони се сваряват в подсолена вода. Но не трябва да са напълно сварени.

Оцеждат се от водата и се подсушават. Поръсват се с черен пипер и чесън на прах.

Овкусените маншони се намазват от всички страни с майонеза, след което се овалват в галета.

Нареждат се в подмазана тавичка или в тава, чието дъно е покрито с хартия за печене.

Пекат се на 200 градуса, докато получат хубав загар. По средата на печенето се обръщат.

Страхотно бирено мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: