Начин на приготвяне
Измиваме патешките маншони, заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, наливаме чиста топла вода, приблизително 2 литра, и варим маншоните 30-40 минути.
След това изваждаме от бульона и прехвърляме в огнеупорен съд с капак. Поръсваме с черен пипер на вкус и с червен пипер - 1-2 чаени лъжички. Посоляваме, поръсваме с 1-2 супени лъжици брашно. Слагаме цели стръкове зелен лук и джоджен.
От бульона, в който сме варили маншоните, с лъжица отделяме 3-4 супени лъжици патешка мазнина и слагаме при маншоните, а после наливаме 8-9 черпака от бульона, като прецеждаме и внимаваме да няма от мазнината.
Слагаме маншоните да се изпекат в силна фурна с капак за приблизително един час или до готовност. (Патешкото месо се готви по-продължително).
Изпечените маншони поднасяме с гарнитура от картофено пюре и заливаме с прецеден сос от печенето.
Коментари