Начин на приготвяне
Измиваме добре патешките маншони (това са бутчетата от патешките крила). Почистваме от перата. Заливаме с 2 и 1/2 л вода и сваряваме (за приблизително 50-60 минути). По време на варенето обираме образувалата се пяна.
Когато маншоните се сварят, дръпваме съда от котлона, изваждаме маншоните от бульона (запазваме бульона за готвенето). Внимателно обираме образувалата се мазнина по повърхността на бульона.
От патешката мазнината сипваме 3 с.л. в тенджерка, наливаме 1/2 к.ч. бульон и задушаваме лука, който сме настъргали на ренде. Когато течността изври и остане на мазнина, ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.) и брашно ( 2 ч.л.).
Разбъркваме и наливаме 2 и 1/2 ч.ч. бульон от варене на патешкото месо. Ако нямаме достатъчно бульон, наливаме и топла вода. Посоляваме на вкус и дръпваме от котлона.
В огнеупорен съд с капак, слагаме обелени и нарязани картофи. Върху тях подреждаме сварените патешки маншони. Поръсваме с чубрица, черен пипер, сминдуха и сушен магданоз на вкус. Заливаме със запръжката от лука.
Слагаме ястието във фурната и включваме на 200 градуса. Печем с капак до готовност - картофите да омекнат, маншоните да се запекат.
Поднасяме ястието с пресен магданоз.