Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за пуешко с вино

Марината за пуешко с вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Марината за пуешко с вино1 / 2
27/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Пуешкото не е като пилешкото, иска си специално отношение и специална марината"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 1 л, или бира
  • оцет - 200 мл
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1/2 глава
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 - 2 броя корени
  • чесън - 2 - 8 скилидки
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 8 зърна
  • бахар
  • карамфил
  • канела - 1 пръчка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджера виното и оцета.

Добавете всички подправки и едро нарязаните зеленчуци и корени.

Сложете всичко заедно да ври за 15-20 минути.

Сварената марината прецедете през цедка и оставете да изстине.

Зеленчуците може да използвате за супа.

Накиснете в нея цяла пуйка, но може и порционирана.

Оставете на хладно за 24 часа, минимум 1 нощ.

След това отцедете пуешкото месо и го пригответе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
42
32
21
10
Дай твоята оценка: