Начин на приготвяне
Захартата и яйцата се разбиват до пълно усвояване и втечняване на продуктите. Към тях се добавя затоплено прясното мляко, в което предварително сте разтопили шоколада.
Добавете ванилията последна и разбъркайте добре.
Сместа се слага на слаб огън на котлона (около 80 градуса). Ако решите, може да сварите шоколадовия крем и на водна баня. Това е добър вариант, които ви гарантира, че яйцата няма да се пресекат.
Домашният крем се вари 10 мин. при постоянно разбъркване. Трябва да стане гъст, но не много.
Когато е готов, го разсипете в чаши или купички. Щом изстине, може да добавите безглутеновите бисквити във всяка купичка.
След като е напълно изстинал, приберете безглутеновия крем в хладилник за 3-4 часа.
Може да поръсите шоко кремчетата без глутен за деца с черен шоколад, ако имате останал.
Да ви е сладко!