Шоко курабийки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Шоко курабийки
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 1 пакет от 125 г
  • пудра захар - 1 в.ч.
  • нишесте - 3 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • за плънката
  • яйца - 1 бр. белтък
  • кокосови стърготини - 2 в.ч.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за тестото се разбъркват. Постепенно се добавя брашно, така че да се получи меко тесто.

В отделна купа се разбива белтъкът заедно с кокосовите стърготини. Добавя се малко и пудра захар.

От тестото се правят топки, сплескват се, по средата им се слага от плънката, след което се доовалват на топки.

Готовите топки се нареждат се в намазнена тава. Пекат се във фурна на 170 градуса за 20 минути.

Изкарват се и се оставят да поизстинат. Върху всяко топче по желание може да се сложи малко течен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: