Начин на приготвяне
В тенджера под налягане сложете патешката мас и я разтопете.
Добавете лука и чесъна, нарязани на дребно. Задушете за няколко минути.
Добавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода.
След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата.
Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрие продуктите. Сложете подправките и изчакайте да заври.
Затворете капака и варете вкусната яхния 30 минути.
През това време обезкостете бутчето и накъсайте месото на малки парчета.
Изчакайте да излезе парата и отворете капака.
Вземете пасатора и пасирайте два пъти, не повече!
Правя така, за да избегна слагането на брашно и манджата се сгъсти.
Добавете месото, затворете отново тенджерата и варете нахута с патешко още 10 минути.
Изключете и сервирайте, докато е топло.