Начин на приготвяне
Яйцето се разбива със захарта, меда, пюрето от тиква, сок от мандарина, изварата и олиото.
Към тази смес се прибавят всички сухи съставки, предварително пресяти заедно, за да се смесят перфектно.
Сухата и течната смес се разбъркват заедно до хомогенност и меко тесто, което да може да се напълни в пош. Ако е гъсто, се добавя още сок от мандарина.
Тиквените сладки се шприцоват с назъбен накрайник с красива форма, на разстояние една от друга.
Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути или докато замиришат приятно и добият загар.
Сладките с тиква и извара са меки, много приятни и ароматни. Подходящи са за коледен десерт и могат да се слепват с крем от извара или да поднесат с бита сметана.
Количеството продукти е за две тави домашни сладки.
Разкошни!