Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки с тиква и извара

Сладки с тиква и извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сладки с тиква и извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Ако обичате винаги да имате нещо вкусно под ръка през деня, то тогава тези сладки с тиква и извара са чудесен избор за прихапка в забързаното ежедневие"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г сварена, пюрирана
  • извара - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • мандарини - 1 бр. сока
  • мед - 2 с.л.
  • кафява захар - 140 г
  • брашно - 230 г с набухвател (или 220 г брашно + 10 г бакпулвер)
  • олио - 70 г
  • канела - 1/2 ч.л. или на вкус
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта, меда, пюрето от тиква, сок от мандарина, изварата и олиото.

Към тази смес се прибавят всички сухи съставки, предварително пресяти заедно, за да се смесят перфектно.

Сухата и течната смес се разбъркват заедно до хомогенност и меко тесто, което да може да се напълни в пош. Ако е гъсто, се добавя още сок от мандарина.

Тиквените сладки се шприцоват с назъбен накрайник с красива форма, на разстояние една от друга.

Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути или докато замиришат приятно и добият загар.

Сладките с тиква и извара са меки, много приятни и ароматни. Подходящи са за коледен десерт и могат да се слепват с крем от извара или да поднесат с бита сметана.

Количеството продукти е за две тави домашни сладки.

Разкошни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: