Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Моят вкусен коледен тиквеник

Моят вкусен коледен тиквеник

Моят вкусен коледен тиквеник
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
18/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ако ви се хапва вкусен тиквеник, направете го по тази рецепта - гарантираме отличен резултат"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • кори за баница - 1 пакет /фино точени/
  • орехи - 150 г
  • захар - 7 с.л.
  • олио - за намазване на корите и тавата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я почистете от семките, след това я настържете.

В купата при тиквата сложете едро нарязаните орехи и захарта и разбъркайте.

Върху една кора капнете малко олио и разпределете равномерно навсякъде плънка.

Завийте двата края по дължина, а след това на руло или само на руло, без да завивате по дължина, вие си преценете.

Аз процедирах и по двата начина. Подредете тиквеника в намазнена тавичка, постлана с хартия за печене, като може да го навиете като мен или на дължина.

След това отгоре може да намажете и самите кори с мазнина.

Печете постния тиквеник в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути.

Зависи от фурната.

Когато е готов вкусният коледен тиквеник, извадете в чиния и поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: