Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Моят вкусен тиквеник с много масло

Моят вкусен тиквеник с много масло

редакция:
Моят вкусен тиквеник с много масло
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Моят вкусен тиквеник с много масло е 100 процента по-вкусен от тиквеника без масло"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • масло - 200 г
  • орехи - 200 г
  • канела - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • кори за баница - 1 пакет
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, почиства се от семките и се настъргва на едро ренде.

В тенджера или касерола се разтопява половината масло и в него се задушава тиквата.

Докато тиквата се задушава, орехите се смилат с блендер. Когато омекне, тиквата се прехвърля в купа, а в касеролата се разтопява останалото масло.

Към тиквата се добавят орехите, канелата и захарта и всичко се разбърква много добре. Тава се намазва с масло, фурната се включва на 180 °C.

Пакета кори за баница се отваря, кора се маже с масло с помощта на четка и се слага от плънката. Разпределя се равномерно и се навива на руло тиквеникът. Рулото се подрежда в тавата. Така се процедира и с останалите кори.

Когато тавата се напълни, празничният тиквеник се намазва с още масло и се пече до златисто.

След като е готов, се поръсва с пудра захар и се поднася. Да ви е вкусно с моя вкусен тиквеник с много масло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: