Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Коледен тиквеник с точени кори

Коледен тиквеник с точени кори

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Коледен тиквеник с точени кори
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Специалното ни предложение за Коледната трапеза Разкошен тиквеник с ръчно точени кори"

Необходими Продукти

  • кори - 6 листа, печени на сач или домашни точени кори
  • тиква - 3 кг
  • орехи - 0.400 кг
  • захар - 600 г
  • олио - малко за поливане и намазване на тавите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределяте една върху друга точените кори и счуквате ореховите ядки. Почистената тиква рендосвате.

По всяка кора ръсите захар, част от орехите и тиквата. Завивате на руло и слагате в намаслена с малко олио тава.

Ако използвате правоъгълни тави, нарежете рулата на две, за да се хванат прави.

Надупчете ги на няколко места и ги полейте с малко олио. Поръсете тиквеника с останалата захар и печете до златист цвят в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: