Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Леки кюфтенца с елда и тиквички

Леки кюфтенца с елда и тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Леки кюфтенца с елда и тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"В кюфтенцата от тиквички няма месо, но пак са много питателни и вкусни, опитайте ги"

Необходими Продукти

  • тиквички - 400 г почистени, обелени
  • брашно от елда - 4 с.л. с връх
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 2 щипки фино смлян
  • копър - 2 щипки сушен + за поръсване
  • сол - 2 щипки
  • кимион - 1 щипка фино смлян
  • зехтин - за поръсване и намазняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете тиквичките. Настържете ги на едрата част на рендето и посолете. Разбъркайте и оставете за 30-60 мин. да престоят.

Премахнете излишната вода, която са отделили. Добавете брашното, яйцето и подправките. Объркайте хубаво сместа. Ако е по-рядка, може да добавите още брашно.

С леко мазни ръце оформете кюфтенцата от тиквички. Подредете ги в тава с хартия за печене и леко намазнена. Ако ви е по-лесно, може да ги оформите направо в тавата.

Поръсете зеленчуковите кюфтета със зехтин и малко стрит сушен копър. Изпечете за 20 мин. на 180-градусова фурна.

Сервирайте леките кюфтенца с елда и тиквички топли и по желание с млечен сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: