Начин на приготвяне
Обелете и почистете тиквичките. Настържете ги на едрата част на рендето и посолете. Разбъркайте и оставете за 30-60 мин. да престоят.
Премахнете излишната вода, която са отделили. Добавете брашното, яйцето и подправките. Объркайте хубаво сместа. Ако е по-рядка, може да добавите още брашно.
С леко мазни ръце оформете кюфтенцата от тиквички. Подредете ги в тава с хартия за печене и леко намазнена. Ако ви е по-лесно, може да ги оформите направо в тавата.
Поръсете зеленчуковите кюфтета със зехтин и малко стрит сушен копър. Изпечете за 20 мин. на 180-градусова фурна.
Сервирайте леките кюфтенца с елда и тиквички топли и по желание с млечен сос.
Добър апетит!