Начин на приготвяне
Отрежете краищата на тиквичките, измийте ги и без да ги белите разрежете напречно на пънчета с дължина около 4.5-5 см.
Издълбайте вътрешността, оставяйки малко по краищата и на дънцето, посолете, поръсете със зехтин и сложете във загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути.
През това време накълцайте лука и извадената вътрешност на тиквичките, а моркова, домата и чесъна обелете и настържете.
Сложете елдата да се вари според указанията на пакета.
Загрейте зехтина и първо запържете лука до лек загар, след това сложете другите зеленчуци и гответе още 3-4 минути. Добавете каймата и малко водичка и бъркайте, докато стане на трохи. Подправете със сол, магданоза, чер и червен пипер и мащерката.
Полуготовите пълнени тиквички извадете от фурната.
Смесете каймата със сварената и отцедена елда и с тази плънка напълнете пънчетата. Върнете отново във фурната за около 15 минутки.
Поднесете пълнените тиквички с кайма и елда топли!
Добър апетит!