Начин на приготвяне
Брашното пресяваме в дълбока купа. Маслото разтапяме в касерола заедно с меда и захарта. Щом продуктите се разтопят и заврат добавяме содата, която сме погасили с лимоновия сок.
Отнемаме от котлона и бъркаме около 2-3 минути, докато спадне пяната. Прехвърляме в купа и оставяме да се охлади леко, добавяме солта и разбитите яйца.
Започваме да добавяме постепенно брашното, като бъркаме непрекъснато. Омесваме меко тесто, което разделяме на 10 равни части.
Всяка една разточваме върху хартия за печене и изрязваме с помощта на капак. От събраните изрезки може да се разточи още една кора, с която ще поръсим медената торта. Домашните блатове за торта надупчваме с вилица на 10-15 места, печем в предварителна загрята фурна на 180 градуса за 5минути.
Разбиваме яйцата със захарта и меда, добавяме млякото и брашното и слагаме на котлона при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Отнемаме от котлона и добавяме маслото и ванилията. Започваме сглобяването на медената торта, като редуваме блат и крем. Най-отгоре поръсваме с единия натрошен блат или натрошени орехи.
Класическа медена торта с домашни блатове ще зарадва цялото ви семейство.