Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Класическа медена торта с домашни блатове

Класическа медена торта с домашни блатове

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Класическа медена торта с домашни блатове
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Класическа медена торта - вече си представяте как я разрязвате, нали"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 450 г
  • захар - 100 г
  • мед - 120 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 700 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • масло - 250 г
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме в дълбока купа. Маслото разтапяме в касерола заедно с меда и захарта. Щом продуктите се разтопят и заврат добавяме содата, която сме погасили с лимоновия сок.

Отнемаме от котлона и бъркаме около 2-3 минути, докато спадне пяната. Прехвърляме в купа и оставяме да се охлади леко, добавяме солта и разбитите яйца.

Започваме да добавяме постепенно брашното, като бъркаме непрекъснато. Омесваме меко тесто, което разделяме на 10 равни части.

Всяка една разточваме върху хартия за печене и изрязваме с помощта на капак. От събраните изрезки може да се разточи още една кора, с която ще поръсим медената торта. Домашните блатове за торта надупчваме с вилица на 10-15 места, печем в предварителна загрята фурна на 180 градуса за 5минути.

Разбиваме яйцата със захарта и меда, добавяме млякото и брашното и слагаме на котлона при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Отнемаме от котлона и добавяме маслото и ванилията. Започваме сглобяването на медената торта, като редуваме блат и крем. Най-отгоре поръсваме с единия натрошен блат или натрошени орехи.

Класическа медена торта с домашни блатове ще зарадва цялото ви семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: