Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Големи коледни кюфтета с кашкавал

Големи коледни кюфтета с кашкавал

Големи коледни кюфтета с кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
19/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Кой би отказал на такова апетитно голямо кюфте с кашкавал - не и ние"

Необходими Продукти

  • кайма - 350 - 400 г смес
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 средно големи
  • универсална подправка - 1 ч.л. балканска ръсеница
  • майонеза - 3 - 4 ч.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен специалитет с кайма за Коледна вечеря. Каймата се омесва с яйцето, чубрицата, кимиона и ситно нарязан магданоз. В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук, поръсен с щипка сол, да омекне.

Добавете сурови обелени и настъргани на ренде картофи, заедно с лъжица, две вода и гответе за кратко да изври водата.

Поръсете ги с балканска ръсеница и свалете от котлона да се охлади.

В тавичка върху хартия за печене, може и без нея оформете, 4 големи плоски топки от каймата. Да станат като много големи кюфтета.

Отгоре разпределете смесения лук с картофи и намажете с половин чаена лъжичка майонеза. Завършете гозбата, като поръсите с настърган кашкавал и покрийте с алуминиево фолио.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути, после свалете фолиото и запечете до златист цвят на кашкавала.

Отцедете излишната мазнина и сервирайте в чиния с гарнитура по избор! Добър апетит с Коледни кюфтета с кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: