Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Чеснова питка венец с подправки

Чеснова питка венец с подправки

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Чеснова питка венец с подправки
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ефектна и изключително апетитна чеснова питка венец с подправки - идеална за празник и за делник"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • мая - 1 пакетче, суха
  • масло - 30 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.+ 1 бр. белтък
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • За плънката
  • масло - разтопено
  • магданоз
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята слагаме в хладкото мляко заедно с щипка захар и щипка брашно. Оставяме да втаса. През това време разбиваме яйцата заедно с маслото и солта, добавяме шупналата мая и започваме да добавяме брашното, като омесваме меко тесто, оставяме го да втаса.

Пресния магданоз нарязваме на ситно, а чесъна пресоваме, добавяме го към маслото и разбъркваме. Втасалото тесто разточваме на тънка кора.

Мажем хубаво с маслото и пресните подправки. Навиваме кората на руло и срязваме през средата по-дължина.

После усукваме двете половини и навиваме на венец.

Оставяме в тавата чесновата питка да втаса, намазваме с жълтък. Печем в предварително загрята фурна до готовност.

По желание този своеобразен венец може да се поръси със сусам или други семена.

Чеснова питка венец с подправки със завладяващо ухание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: