Начин на приготвяне
Настъргваме тиквата и я разбъркваме хубаво с кафявата захар, като втриваме в стените на купата, да се разтрошат, ако има бучки от захарта.
Преброяваме корите и разделяме сместа на равен брой на техния.
Намазваме тавата с шарлан и постиляме първата кора. Намазваме няколко капки /символично/ шарлан с помощта на малка силиконова четка. Отгоре залепяме следващата. Върху нея разстиламе малка част от плънката. Поръсваме с канела и натрошени орехи.
Постиламе следващата кора, намазваме я с малко шарлан (малко но достатъчно, тъй като шарланът има силен вкус и не трябва да доминира) и отгоре полагаме още една. Разпределяме отредената смес от тиква и кафява захар, поръсваме с канела и орехи и така с останалите кори и плънка.
Завършваме с пласт от последните две кори и намазваме отгоре със шарлан. Печем около 30-40 минути на 250 градуса, като можем да го разрежем на 10-15 тата минута, за да сме сигурни, че тиквеникът ни ще се изпече равномерно и отвътре и отвън.
Вече готовия златист тиквеник покриваме с найлон и покривало, за да омекне.
Прекрасна закуска и почерпка за 8 порции!
Чудно Вкусно!