Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Крем от райска ябълка и шоколад

Крем от райска ябълка и шоколад

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Крем от райска ябълка и шоколад
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • райска ябълка - 400 г
  • черен шоколад - 100 г
  • захар - 50 г
  • ликьор - по желание за аромат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато е Коледа, имаме толкова много ястия да приготвяме, този вкусен и лесен шоколадов крем е едно прекрасно предложение за коледната ни трапеза.

Предлагам ви този крем в два варианта с черен шоколад и какао. Това е постен десерт с прекрасен вкус. Може да удвоите количеството продукти!

Обелете райските ябълки.

Поставете райските ябълки в блендера и пасирайте, докато получите гладък крем.

Добавете захарта към крема от райска ябълка и разбъркайте.

Нарежете на едро шоколада.

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна.

Разтопяване на шоколада на водна баня: Това е класическият метод за топене на шоколад, който бабите са използвали и който всички знаем.

Разчупете тъмния, млечния или белия шоколад и го сложете в купа.

Уверете се, че вода се е загряла добре, поставете купата с нарязания на ситно шоколад, така че топлината да се разпространи бавно през купата и да започва да топли шоколада.

Внимателно разбъркайте, така че шоколадът да се разтопи напълно.

Не забравяйте, че купата никога не трябва да докосва врящата вода на тенджерата, а само да е близо до топлината.

Добавете разтопения тъмен шоколад към пасираната райска ябълка, като разбърквате с шпатула, за да смесите съставките до хомогенен крем. Напълнете вашите чашки с готовият крем и след като изстине кремът, го украсете с разбита сметана. Можете и без сметана, разбира се!

Вашият крем с райска ябълка и шоколад е готов, можете да го сервирате в чашки или да го използвате като пълнеж за пайове.

Съвети и варианти:

По-добре, ако райските ябълки са със стайна температура, така че добавянето на разтопения шоколад няма да го охлади твърде бързо.

Вместо шоколад можете да добавите 40 грама какао и 20 грама брашно и да готвите сместа на много слаб огън в продължение на 5 минути, докато започне да се уплътнява.

Ако искате, можете да използвате тръстикова захар или пудра захар. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: