Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със свинско

Ризото със свинско

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Ризото със свинско2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • свинска плешка - 300 г обезкостена
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • мас - 40 г
  • сирене - 4 с.л. настъргано
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете нарязания на ситно лук в маста, прибавете месото на кубчета. След малко сипете вода и добавете чушките, доматите и подправките.

Задушавайте до омекване. Сложете ориза, налейте още вода и задушавайте под похлупак във фурната.

Разбъркайте готовото ризото, разпределете в чиниите и по желание го поръсете с настъргано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: