Свинско с картофи

СтефанияСтефания
Новак
12277774
Свинско с картофи1 / 3
03/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Класика, истинска класика! Вадете нотните листа, пардон, тефтерите и запишете рецептата!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 свински котлета
  • картофи - 400 г
  • лук - 3 големи глави
  • чушки - 2 червени
  • моркови - 1 голям
  • домати - 1/2 консерва (на парченца) или 1 домат
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер - (по желание)
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината запържваме нарязаното свинско (до силно зачервяване).

Вадим го в една чинийка, и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков.

Връщаме месото, добавяме чаена лъжичка сол (с малък връх) и червения пипер (равна с.л.).

Запържваме още малко, добавяме картофите (нарязани на средно големи парчета), скилидките чесън (цели), чушките, черния пипер и чубрицата (равна ч.л.).

Доливаме с вода (да покрие картофите).

Ври, докато картофите са почти готови, слагаме домата (за 15 мин. ако е пресен, 5 - за консерва).

Накрая слагаме нарязания магданоз и оставяме яхнията за 5 мин. без капак (за да не си променя цвета).

Свинското с картофи е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина вкусна класика!
21.06.2021 20:19
2