Начин на приготвяне
Нарежете свинския бут или месото за готвене на средно големи хапки.
Сложете го в дълбок тиган или тенджера и запържете до златисто.
Добавете праза, който сте нарязали на едро и предварително овкусили и намачкали с малко сол.
Задушете за кратко и свалете от огъня.
Пригответе си дълбока тавичка или, както аз го приготвям - глинено гърне.
Когато е леко изстинало, месото го преместете в новия съд, като добавите туршията, подправете с черния и червения пипер.
По ваше желание можете да сложите 1/2 чаша от сока на туршията, но опитайте на вкус, преди да добавите сол към това свинско с праз.
1 чаша червено вино и малко вода се добавят до покриване на ястието.
Печете свинското с туршия на 200-250 °C, докато остане само на мазнина.
Приятен апетит!