Начин на приготвяне
Кокосовото тирамису е вкусно изкушение, без сурови яйца в крема - лесен, бърз и много свеж десерт!
Практичен десерт с бишкоти, който трябва да бъде приготвен предварително и да бъде персонализиран, както искате! Предлагам ви да го приготвите поне два или три часа предварително, ще бъде по-вкусно.
Ако ползвате сметана, първо, разбийте сметаната с пудрата захар до твърдост, добавете кокосовото мляко (или киселото мляко) и намалете скоростта ѝ .
Добавете настъргания кокос (ако ползвате кокосово мляко, може още да добавите), разбъркайте с шпатула от долу нагоре до получаване на плътен крем.
Ако решите да ползвате кокосово мляко (или кокосова сметана), просто ги разбъркайте в купа с шпатула и добавете кокосовите стърготини и получавате кокосов крем.
Пригответе си бишкотите, като ги изрежете, колкото трябва, според форма, в която ще ги редите.
Вземете стъклен съд и поставете малко крем на дъното, след което поставете бишкотите, напоени с компота и ликьора.
Изсипете кокосовия крем и след това поръсете с настърган кокос и парченца нарязани кайсии.
Повторете последователността до повърхността на стъкленият съд.
Украсете повърхността на тортата с бишкоти с парчета кайсии и кокос. Оставете в хладилника поне 3 часа и се насладете на вкусното веган кокосово тирамису!