Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Коледен шоколадов венец

Коледен шоколадов венец

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Коледен шоколадов венец
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Разчупваме този коледен шоколадов венец с надежда за по-сладък живот и сме вярваме, че ще бъде такъв"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 4 с.л.
  • подсладител - 1 с.л. течен
  • сол - щипка
  • суха мая - 7 г
  • олио - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • брашно - около 700 г
  • плънката
  • течен шоколад - 1 малка кутийка
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, активирайте маята с малко топло мляко, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно.

Разбийте яйцата без единия жълтък, които е за намазване.

Смесете с останалото мляко, захар, олио, течен подсладител и ванилия.

Пресейте брашното, добавете щипка сол и сипете млечната смес със шупналата мая.

Замесете гладко тесто, което намажете с олио и оставете покрито с фолио да втаса.

Разточете голяма правоъгълна кора, намажете я с шоколада и поръсете канела.

Навийте на руло и разрежете по дължина.

Усучете двете части и завийте на венец върху хартия за печене.

Оставете да втаса питка, след което намажете с жълтъка, поръсете захар, ако желаете, и печете на 170 градуса.

По желание поръсете коледния шоколадов венец с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: