Начин на приготвяне
Първо, активирайте маята с малко топло мляко, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно.
Разбийте яйцата без единия жълтък, които е за намазване.
Смесете с останалото мляко, захар, олио, течен подсладител и ванилия.
Пресейте брашното, добавете щипка сол и сипете млечната смес със шупналата мая.
Замесете гладко тесто, което намажете с олио и оставете покрито с фолио да втаса.
Разточете голяма правоъгълна кора, намажете я с шоколада и поръсете канела.
Навийте на руло и разрежете по дължина.
Усучете двете части и завийте на венец върху хартия за печене.
Оставете да втаса питка, след което намажете с жълтъка, поръсете захар, ако желаете, и печете на 170 градуса.
По желание поръсете коледния шоколадов венец с пудра захар.