Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с кълцано месо в мултикукър

Зелеви сарми с кълцано месо в мултикукър

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Зелеви сарми с кълцано месо в мултикукър
Снимка: Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
230 мин.
Порции
40

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г шарено
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на ситно.

Ориза измиваме и почистваме.

Приготвяме си листата.

В тиган си запържваме месото, щом се позапържи, добавяме нарязания на ситно лук и сухите подправки.

Накрая добавяме ориза и малко вода. Готвим до изпаряване на водата.

Оставяме плънката да се охлади.

Навиваме сармите и подреждаме в купата на мултикукъра.

Наливаме от зелевия сок, малко над половината на зелевите сарми.

Слагаме чиния отгоре и затваряме капака.

Пускаме на програма Stew зелевите сарми с кълцано месо в мултикукър за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: