Начин на приготвяне
Ориза почистваме и измиваме. Зелето поставяме в гевгир да се отцеди сокът.
Листата от зелето разделяме на две или три, зависи от големината.
Лука, чесъна и моркова почистваме и нарязваме на ситно. Задушаваме ги в мазнина, добавяме и подправките.
Накрая добавяме ориза и бъркаме до прозрачност. Сипваме към 50 мл вода да набъбне леко.
Щом сместа е готова, отнемаме от котлона и оставяме за кратко да се охлади.
Започваме да навиваме сармите, като поставяме част от плънката в листото.
Свиваме и нареждаме в купата на мултикукъра.
Щом сме готови с всички сарми, поставяме една чиния върху тях и притискаме.
Наливаме от зелевия сок, колкото да се покрият сармите.
Пускаме на програма Stew за 2 часа постните зелеви сарми в мултикукър.