Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сладка спелта (сладко жито)

Сладка спелта (сладко жито)

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Сладка спелта (сладко жито)
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Вкусно и полезно сладко жито, което правим винаги с удоволствие, защото знаем резултата"

Необходими Продукти

  • спелта - 150 г *
  • кокосова захар - 30 г
  • орехи - 30 г
  • стафиди - 50 г
  • кокосови стърготини - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

* За безглутенов вариант заменете спелтата с киноа, просо, елда или друго безглутеново зрънце.

Накиснете суровите спелтови зърна от предния ден.

Изплакнете добре и сложете сложете да се вари на тих огън. Варете до готовност, зрънцата остават цели, но омекват и са много приятни.

Опитайте, за да проверите дали са готови.

Оставете спелтата във водата, докато изстине.

Прецедете свареното жито/спелта и добавете всички останали съставки.

Разбъркайте всичко много добре.

Съхранявяйте сладката спелта (сладко жито) в кутия в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: