Жито със спанак

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Жито със спанак
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Свежо и различно вегетарианско ястие, с което да разнообразите седмичното меню"

Необходими Продукти

  • жито - 1 ч.ч.
  • спанак - 400 г замразен
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото измийте под течаща вода. Поставете го в тенджерка с капак и го залейте с 2 ч.ч. вода да престои няколко часа, хубаво е дори цяла вечер.

В тенджера се загряват 3-4 с.л. олио.

Лукът се почиства и нарязва на ситно, след което изсипете в загрятото олио и разбъркайте добре. Добавете и замразения спанак.

След около 4-5 минути, след като спанакът промени цвета си, се добавя половин чаена лъжица сол и сухия джоджен и разбъркайте.

Прибавете предварително накиснатото жито и добавете чаша и половина вода. Подправете с черен пипер, една супена лъжичка червен пипер.

Оставете ястието да се свари на слаб огън, като периодично разбърквате, за да не загори.

Житото със спанак е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: