Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Празничен венец от тесто с течен шоколад

Празничен венец от тесто с течен шоколад

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Празничен венец от тесто с течен шоколад
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
22/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • течен шоколад - 1 бурканче
  • тесто - 2 бр. за пица /готово/
  • за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
  • за украса
  • течен шоколад
  • плодове - по избор
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В микровълнова или на водна баня затопляме бурканче течен шоколад (за да е по-рядък и лесно да се маже).

Разстиламе тестото за пица. То е с правоъгълна форма, 2 броя (аз използвах готово) и го намазваме изцяло с течен шоколад.

От по-дългата страна навиваме на руло. Намазваме и навиваме другото тесто. Поставяме ги в тава под формата на венец.

Краищата, където се срещат, притискаме леко да слепнат. С ножица под наклон режем отгоре на разстояние два сантиметра едно от друго, образуват се триъгълници.

След това едно по едно обръщаме - едно наляво, едно надясно и така докрай. Намазваме с разбити 2 жълтъка с 1 ч.л. прясно мляко.

Печем празничния венец от тесто с течен шоколад на 170 градуса за 25-30 минути.

Сервираме коледния десерт, поръсен с пудра захар, плодове и течен шоколад.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: